Historie

International Plywood startte in 1985 met als doelstelling de import en distributie van een breed assortiment triplex, alsmede OSB, MDF en boards.

Vanaf het begin werkte International Plywood nauw samen met de Finse triplexindustrie waardoor het accent altijd sterk heeft gelegen op de handel in Finse specials, zoals berken triplex met filmcoatings in talloze uitvoeringen. Op basis van deze kennis was het vervolgens goed mogelijk om vele andere speciale triplexproducten van wereldwijd gerenommeerde producenten aan het assortiment toe te voegen. Door het bredere assortiment was International Plywood in staat een goede reputatie op te bouwen.

Bulkproducten

Daarnaast heeft International Plywood een sterke positie weten te verwerven wat betreft de handel in bulkproducten. Hoewel triplex meer dan 90% van het assortiment omvat, wordt uiteraard ook gehandeld in andere plaatmaterialen, zoals OSB, MDF, hardboard en spaanplaat.

Voorraadleverancier

Aanvankelijk lag de afzet sterk bij triplexverwerkende industrieën maar al snel bleek dat International Plywood in toenemende mate een belangrijke rol ging vervullen als voorraadleverancier voor de hout- en bouwmaterialenhandel. Op deze wijze wordt de helft van het totale volume in m3 via de magazijnen naar de handel gedistribueerd.

Groei

In 1991 verhuisde het bedrijf naar een geheel nieuwe locatie in het Zuid-Hollandse Nieuwland. Al snel vond uitbreiding plaats, wat resulteerde in 5.000 m2 overdekte, goed geïsoleerde magazijnhallen en een moderne kantoorruimte van 600 m2.

Vanaf 2000 maakte ondermeer de nieuwe automatisering een duidelijke doorgroei mogelijk. In 2003 is de handel met Rusland uitgebreid, wat leidde tot een dienstverband van ook Russische collega’s onder de ruim 30 medewerkers van het bedrijf. Vanaf 2004 heeft International Plywood vertegenwoordigers in Frankrijk en Duitsland. Dit leidde tot een enorme uitbreiding van de omzet op die markten.

De laatste 5 jaar is de algehele omzet met 35% gegroeid. Hierdoor behoort International Plywood inmiddels tot de drie grootste tripleximporteurs van Nederland.

Januari 2012, na 26 jaar directeur te zijn geweest, droeg oprichter Hans van der Vloed het stokje over. 

In een interview blikt Hans terug op ruim 25 jaar IP

Lees meer over het bedrijf:

 

 
 
 
 
 
 
 

Naar boven

2001. Een kleine club, maar IP heeft 2 topproducten ontwikkeld: Interprime-X okoumé en Silverpaint. De start van een periode van groei.