Milieu

Pdf's ter download

FSC-certificaat

PEFC-certificaat

Alle plaatmateriaal dat geïmporteerd wordt door International Plywood voldoet aan de EU TR wetgeving.

 

Duurzaam bosbeheer keurmerken en groepscertificering

International Plywood is FSC- en PEFC-gecertificeerd. Wij importeren zoveel mogelijk plaatmateriaal dat geproduceerd is met het FSC- of PEFC-keurmerk en het aanbod groeit. Sinds kort importeren we ook Indonesisch multiplex met SVLK-certificaat.

Lees meer over duurzaam bosbeheer keurmerken en groepscertificering.


Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen

MVO-verklaring

Wij leveren een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van ons vakgebied en de overdracht van onze kennis aan anderen die het vak willen leren.

Wij informeren onze werkrelaties (klant/opdrachtgever,vak genoten en leveranciers) dat we maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij maken transparante afspraken met de klant/opdrachtgever en-of leveranciers over de kwaliteit van onze diensten en bewaken de kwaliteit die we leveren.

Wij bepalen de sociale impact van onze diensten en beperken deze zo veel als mogelijk voor zover het negatieve impact, zoals frauduleus handelen, intimidatie uitbuiting en kinderarbeid.

Wij bewaken zowel de continuïteit van onze onderneming als die van de werknemer en wij dragen zorg voor voorzieningen mochten we te maken krijgen met verlies van inkomsten.

Wij werken continu aan het verminderen van de milieubelasting van ons bedrijf.

Wij werken continu aan het verbeteren van ons eigen inkoopproces als het gaat over inkoop van materialen en diensten met een milieu- en/of sociaal keurmerk.


Visie op duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is de grootste uitdaging van dit moment. Immers, duurzaamheid gaat vaak gepaard met het idee dat het geld kost en niets oplevert. Niets is minder waar! (Dit artikel is ook geplaatst in de Keurhout-bijlage van HoutWereld nr. 6 - 2011, special Houtkeurmerken.)

Lees verder "Een beter leven voor iedereen" 

 

Bereken in 2 stappen hoeveel CO2 is vastgelegd in uw houtproducten

Naar rekenmodule

Animatie: Wood is good

Oktober 2011

Een animatievideo die laat zien waarom hout het meest milieuvriendelijke ruwe materiaal is. Geproduceerd door The Danish Wood Initiative, oktober 2011.

Meer info: www.trae.dk

Minder klimaatverandering: gebruik hout!

Augustus 2010

Klimaatverandering. U kunt er wat aan doen! Gebruik hout uit duurzaam beheerd bossen. Dit vermindert de druk op het milieu door het vastleggen van CO2. Timmer aan minder klimaatverandering; gebruik hout!

"Tien procent meer houtsysteembouw in Europa levert een CO2 reductie op van 25%", aldus Prof. Arnold Fruhwald (Univ. Hamburg). In de toekomst bepalen materialen de milieubelasting van een gebouw. Bos en hout helpen mee aan een duurzame biobased economy.

 

Lees meer over het bedrijf:

 

 
 
 
 
 
 
 

Naar boven