Sebastiaan Vreekamp, Bouwmaat

"De hoge uitlevergraad, dat is een van de belangrijkste argumenten dat we samenwerken met International Plywood", stelt Sebastiaan Vreekamp, assortimentmanager van Bouwmaat Nederland B.V. en verantwoordelijk voor de inkoop van hout, keuken en sanitair voor alle 45 vestigingen in Nederland.

 

Bouwmaat viert dit jaar ook zijn 25-jarig bestaan. Oorspronkelijk ontstaan vanuit een retailachtige opzet om de professional te kunnen bedienen met professionele producten. "Wij zijn het magazijn van de ZZP-er. IP is het plaatmaterialenmagazijn van Bouwmaat."

"Die betrouwbaarheid van IP hebben wij nodig om ook ónze beloften naar ónze klant waar te kunnen maken."

"Als een leverancier niet goed levert, is het voor Bouwmaat dramatisch. Van de producten die een leverancier ons brengt, moet 97% goed en op tijd geleverd worden om de voorraadgarantie naar onze klanten te kunnen afgeven. IP is qua uitlevergraad met 99% één van de best presterende leveranciers. Van de 120 staat IP in de toptien."

Sinds enkele jaren is Bouwmaat klant van IP. Het begon met de zoektocht naar een nieuwe leverancier voor het assortiment radiata pine multiplex. Maar daar bleef het niet bij. "IP is een berkenspecialist en wij wilden die specialisatie ook graag in ons assortiment opnemen. Berken-triplex is sterk, breed inzetbaar, weer eens wat anders en voor ons ook heel belangrijk: gecertificeerd. Bouwmaat hecht belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en 70% van ons assortiment is duurzaam geproduceerd. IP levert zulke producten en houdt die kwaliteit ook op niveau. Daarnaast komt IP vaak met leuke innovatieve ideeën voor nieuwe plaatmaterialen."

Bouwmaat Nederland is dienstverlenend voor haar vestigingen, door het assortiment samen te stellen, leveranciers te zoeken en prijsafspraken te maken. Bij IP kunnen de Bouwmaatvestigingen het gekozen assortiment rechtstreeks en geautomatiseerd bestellen, dat is gemakkelijk en snel. Het verwondert Vreekamp dan ook niet dat IP de afgelopen jaren binnen de branche door de lezers van het blad Houtwereld twee keer is uitgeroepen tot beste plaatmaterialenleverancier." IP is open en transparant, betrouwbaar en denkt met je mee. Bij problemen tonen de medewerkers een ongekende inzet om ze op te lossen."

Die karakteristieke eigenschappen van IP zijn volgens Vreekamp vooral de verdienste van directeur Hans van der Vloed:

"Echt een doorgewinterde houtkenner met veel kennis van en in de markt. Door zijn persoonlijkheid heeft hij al zijn kennis en inzicht goed kunnen vertalen naar de rest van het bedrijf." Dat het Hans van der Vloed gelukt is met die kennis en grote betrokkenheid een bedrijf van niets naar iets groots te brengen, komt volgens Vreekamp ook door de specifieke cultuur binnen de houtsector:" Leven en laten leven, dat is een typisch trekje van de houtmarkt en zie je in andere branches veel minder."