Theo Treuren, Frank Treuren BV Meerkerk

Het bedrijf Frank Treuren BV in Meerkerk.

Frank Treuren B.V. levert naast veel standaard bouwmaterialen ook o.a. stalen dakpanelementen en nostalgische gevelbekleding "boerderijzwart" uit eigen import. Dit laatste product is een succesnummer van Treuren en vindt zijn weg ook naar andere houthandels. "Maar voor de import van multiplex vinden wij onszelf niet groot genoeg en daarom doen we zaken met International Plywood, aldus Theo Treuren, één van de drie eigenaren.

 

Het bedrijf in Meerkerk, gelegen op een steenworp afstand van IP, doet al vele jaren naar volle tevredenheid zaken met IP. Treuren heeft een brede groep klanten met onder meer bedrijven in de bouw, landbouw en installatietechniek. Daarnaast levert ze ook aan particulieren.

Je weet dat ze hun best doen voor je. En als het even niet lukt dan zijn ze daar eerlijk over en komen ze snel met een goed alternatief.

"Het contact met IP begon via mijn vader die jaren geleden bezoek kreeg van een IP-vertegenwoordiger. In feite heeft die ons toen gevonden. De eerste bestellingen werden bezorgd, later toen IP zich in Nieuwland vestigde, haalden we het daar af. Van de multiplex-platen die we in huis hebben, komt het overgrote deel bij IP vandaan." Frank Treuren senior begon zo’n 45 jaar geleden met de verkoop van gebruikte broeiramen. Door in die tijd ook sloophout voor agrariërs te leveren, is het bedrijf in de handel terechtgekomen. Eerst alleen in gebruikte materialen, later, met de tijd en de klantenvraag meegroeiend, ook in nieuwe materialen. Inmiddels betrekt Treuren vooral het multiplex voor de bouw van IP voor zowel binnen- als buitentoepassingen en zijn ze blij met één van de grootste tripleximporteurs van Nederland om de hoek: "Zelf importeren in dat segment is voor ons geen optie, het prijsverschil weegt niet op tegen de vele uitdagingen die horen bij zelf importeren. Bovendien zaken doen met bijvoorbeeld Rusland, is echt een vak apart en IP heeft als geen ander kennis op dat gebied." De veranderingen bij IP de laatste jaren, zijn bij Treuren niet onopgemerkt gebleven: "Ze zijn meer aan PR gaan doen. Ze zorgen dat de verpakkingen er goed uitzien en dat maakt het voor ons ook beter verkoopbaar naar onze klant toe. Bovendien ontwikkelen ze eigen producten en dat is voor de herkenbaarheid wel slim." De lange plezierige relatie die Frank Treuren B.V. heeft met IP zal in de toekomst verder worden voortgezet: "Multiplex van IP heeft onze voorkeur. Er is een goed assortiment en je merkt dat ze echt wat proberen te doen voor je. Bijvoorbeeld bij partijen rechtstreeks af fabriek brengen ze een levertijd van 6 weken naar 4 weken terug of, omdat we zo dichtbij zitten, ook kleinere volumes voor een goede prijs leveren en bijvoorbeeld kleine klanten naar ons doorsturen. Maar vooral de prijs-kwaliteitverhouding en de levertijd, die mix is belangrijk. En bij IP is het een goede mix."