Glad schilderwerk begint bij het juiste plaatmateriaal

Voor verfwerk waar een hoge kwaliteitseis/-vraag wordt gesteld, hebben wij een uitgebreid assortiment blanke en gegrondverfde of paint-multiplexen in het assortiment. Vooral verftoepassingen waarbij een glad eindresultaat gewenst is, zijn platen met een paintfilm het meest aangewezen. International Plywood heeft voor u X-Prime paint en Silverpaint+ in het assortiment.
Deze producten hebben een KOMO-keurmerk, wat betekent dat er strenge normen worden gehanteerd voor de dikte van het dekfineer en het aantal wel/niet toegestane gaps/overlaps in het dekfineer en de onderliggende fineren.

PRIJS EN KWALITEIT

International Plywood biedt naast hoogwaardig plaatmateriaal ook producten die vriendelijk geprijsd zijn. U kunt het gebruiken voor veel soorten timmerwerk, maar niet voor buitentoepassing en niet daar waar onberispelijk strak schilderwerk verwacht wordt.
Zo’n goedkopere plaat wordt bijvoorbeeld opgebouwd uit stukken fineer waardoor gaps en overlaps voorkomen.

Platen met dekfineerkwaliteit BB/CC, zoals het Indonesisch triplex, hebben geen foutloos oppervlak. Greenplex heeft een dun dekfineer en randen met gaps, waardoor vocht gemakkelijker intreedt.
Deze platen kunnen onregelmatigheden in dekfineer en/of opbouw van de plaat bevatten. Dit kunnen gaps/overlaps zijn, scheurtjes die doorslaan, schuurslag van onderliggende fineren, zwellingen door intreding van vocht. Dit is inherent aan de productkeuze.

HOUTSOORT

Van een hogere kwaliteit zijn het Europese berken- en populierentriplex van IP met een nette, gelijkmatige opbouw. Maar berken en populier zijn houtsoorten die bij vocht meer zwellen en een minder glad eindresultaat geven. Na verloop van tijd verdwijnen deze zwellingen weer. Maar bij oplevering zal het eindresultaat mogelijk niet strak zijn.

 

Onregelmatigheden in de plaat worden meer zichtbaar
na behandeling met een hoogglansverf, al dan niet watergedragen.


De eerder genoemde ´vriendelijk geprijsde´ producten zijn dus minder geschikt voor verftoepassingen waarbij zeer hoge eisen gelden voor het eindresultaat van het verfwerk voor wat betreft gladheid en egale uitstraling.

GLAD SCHILDERWERK

Verschillende toepassingen vragen verschillende keuzes.

Voorgegrond plaatmateriaal bespaart tijd en kosten.
IP heeft voor binnen Interprime en Interprime plus, en voor buitentoepassing X-prime en X-Prime Plus in het assortiment.

Plaatmateriaal voorzien van een paintfilm en KOMO-keurmerk is het meest geschikt voor een echt gladde afwerking. IP heeft Silverpaint+ en X-Prime paint voor u op voorraad.

Voor iedere toepassing hebben we een product in het assortiment. Belt u International Plywood om u te adviseren bij uw toepassing of vindt op www.intplywood.nl uw keuze met behulp van de productfilters.

Glad schilderwerk begint bij het juiste plaatmateriaal

Ons advies voor glad schilderwerk:

Met KOMO-keurmerk en paintfilm:

Viking ply boeideel
Silverpaint+
X-Prime Paint