Effecten bosbranden Chili op Arauco productie

De hevige bosbranden in Chili, die in totaal meer dan 400.000 hectare bestrijken, zijn onderwerp van gesprek geweest in het nieuws van de afgelopen weken. Arauco, de grootste fabrikant van Radiata pine in Chili, verloor meer dan 80.000 hectare plantagehout. Arauco’s multiplexfabrieken zijn ongedeerd, evenals de diverse belangrijke havenplaatsen waar vandaan International Plywood het Radiata pine laat verschepen vanuit Chili.

Momenteel is het nog te vroeg om de totale impact van de bosbranden in te schatten. Mogelijk dat er op korte termijn een enkel effect zal zijn op de productie van Arauco radiata pine als gevolg van de toevoer van grondstoffen, echter de midden en lange termijn is onveranderd en zal productie als normaal plaatvinden. Soortgelijke berichten bereiken ons over andere radiata pine fabrieken uit Chili.

Eventuele vertragingen kunnen door International Plywood voorlopig worden opgevangen met de aanzienlijke voorraden die wij aanhouden. Daarnaast hebben wij nog tal van alternatieven inclusief ons nieuwe Interfloor Premium-FSC.