Veelzijdig multiplex: Van bouwmateriaal tot kunstvorm

draW Design Studio in Gent maakt functionele sculpturen. Afhankelijk van het project en de vraag van de klant wordt meer richting kunst of meer richting functie ontworpen. Voor hun 'RasterShelf' en kunstproject 'Connecting Triangles' maakten zij gebruik van Interform zwart.

Via IP’s productwebsite Interform ontvingen we een paar maanden geleden een aanvraag voor monsters van alle kleuren Interform. Om het kleurenpalet zo volledig mogelijk te maken, hebben we er Interstar glad (wit) aan toegevoegd. De aanvraag kwam van draW Design Studio in Gent. Zij maken maatmeubilair op het raakvlak tussen Kunst en Design. Deze monsteraanvraag leidde tot de aankoop van Interstar wit en Interform zwart via Hanssens Hout in Gent en vervolgens tot het kunstige boekenrek op de foto’s hiernaast. 

RasterShelf

De RasterShelf is een boekenrek gemaakt uit 1 plaat Interform zwart 18 mm of 1 plaat Interstar glad (wit). Het bestaat uit een raster waarbij de planken via tand en groef in elkaar schuiven. Het raster bestaat uit openingen met verschillende dimensies, dit levert de stabiliteit van de constructie. Het rek wordt zonder lijm of verbindingselementen verbonden en wordt in flatpack aangeleverd. Zie ook de beschrijving en het montageplan (pdf's).

Connecting Triangles

Connecting Triangles is de naam van een kunstproject van draW Design Studio. Dit grote functionele sculptuur is volledig opgebouwd met Interform zwart 12 mm dik. Het is gebaseerd op een door draW zelf ontwikkelde theorie om complexe 3D-modellen om te zetten in realiteit. De structuur is opgebouwd uit vlakken en scharnieren die het toelaten om willekeurige ruimtefiguren te construeren. Het is een Functionele Sculptuur waarbij een bank en tafel versmolten zijn tot één sculpturaal geheel.
Het resultaat is een abstracte kunstinstallatie, waarbij de verbeelding van de toeschouwer geprikkeld wordt.
Elke driehoek is gesponsord door de crowd en krijgt stapsgewijs betekenis door kunstschilder Jochen Samson en illustratrice Vicky Lommatzsch.

Interesse?

Geïnteresseerd in een uniek meubel of kunstproject? Neem dan contact op met draW: mail info[EMAIL BESCHERMD />]@[EMAIL BESCHERMD />]drawward.eu of bel 0032 473 23 21 80.

Laat je verder verleiden op hun website www.drawward.eu.