Actueel

Dit is een terugkerende vraag en daarom vindt u in de pagina downloads een link naar het antwoord op deze vraag. Ook op deze nieuwspagina vindt u de informatie. ISPM 15 is de wereldstandaard Fytosanitaire maatregelen Houten Verpakkingen. De maatregelen voorkomen verspreiding van levend ongedierte door transport van houten verpakkingen.

Video van Garnica over hun populieren plantages, uitgereikt tijdens het 75 jarig jubileum en nu ook te bekijken op Youtube. De video laat mooie natuurbeelden zien en het werk van kloon tot stam om tot de hoogst mogelijke kwaliteit multiplex te komen.

In het afgelopen jaar zijn de producten Silverpaint+ en I-paint verkocht met een onjuist FSC claim van FSC Mix Credit (FSC MC).

De producten Silverpaint+ en I-paint zijn geproduceerd en ingekocht met een waarde van FSC Mix 96% en verkocht als FSC MC. De waardering van deze gebruikte FSC-claim is daarmee onjuist toegepast. Dat betekent:

Bewust met hout is een initiatief van de VVNH en de NBvT. In nauwe samenwerking met alle schakels in de houtketen willen zij een impuls geven aan het gebruik van duurzaam geproduceerd hout in Nederland. Want door het stimuleren van de vraag naar duurzaam hout in Nederland, wordt een impuls gegeven aan duurzaam bosbeheer wereldwijd. Dit is van groot belang voor:

Bomen slaan CO2 ('broeikasgas') op tijdens de groei en geven O2 (zuurstof) af aan de lucht. Wanneer bomen worden geoogst - niet voor verbranding, maar voor gebruik in industriële doeleinden - dan blijft de CO2 opgeslagen in het hout. Dit blijft gedurende de levensduur van het hout. Hout en houten producten zijn dus een gezonde keuze, zéker als de geoogste stammen herplant worden.

Deze notitie is verstuurd onder de leden van het VVNH en is bedoeld ter verduidelijking. Aanleiding is de overkill in het vragen van documentatie door handelaren omdat er een onjuiste interpretatie van de regeling is. Wij hebben deze notitie als pdf beschikbaar gemaakt voor onze klanten.

HoutWereld van 17 mei 2013, stelt: 'EUTR vormt slechts het begin'. Onderstaand de bijdrage van International Plywood BV.

Als een van de grootste onafhankelijke importeurs van houten plaatmateriaal in Nederland kunnen we ons simpelweg niet veroorloven om dit onderwerp niet serieus te nemen. International Plywood handelt conform de richtlijnen als opgenomen in de EUTR verordening. We zijn dan ook ondubbelzinnig EUTR-'proof'.

Met betrekking tot de Europese Houtverordening (EUTR, Nr. 995/2010), dd. 3 maart 2013, willen wij u de volgende informatie over de herkomst van het hout overleggen.

Dat is een wens, maar dat lukt nog niet helemaal. Bijna al ons OSB en MDF is wel geproduceerd met FSC-keurmerk maar de fabrikanten kunnen niet alle afmetingen/diktes altijd met dit groene keurmerk garanderen.

3 maart 2013 is de datum waarop de Europese Houtverordening in werking treedt. Deze wet verbiedt het op de Europese markt brengen van illegale hout en houtproducten. Daarmee is het de verantwoordelijkheid voor importeurs om te zorgen dat zij op deze datum aan de houtverordening kunnen voldoen.

Social media

U vindt International Plywood BV ook op onderstaande social media:

Volg ons op Facebook
Volg ons op Linkedin
Volg ons op Twitter

Archief