Actueel

Ook dit jaar op 2 juni j.l. werd het voetbaltoernooi ‘Robert Mars toernooi’ met prachtig weer gehouden. Via onze collega Robert de Jong, die betrokken is bij dit toernooi, heeft IP dit voetbaltoernooi weer gesponsord. Dit jaar werden met een drone opnames gemaakt die u op Youtube (of hieronder) kunt bekijken.

Op 20 mei sponsorden we het Robert Mars toernooi dat dit jaar voor de 6e maal werd gehouden. Dit voetbaltoernooi voor de E-jeugd wordt gehouden ter nagedachtenis aan Robert Mars. Hij was lid van voetbalvereniging Beesd en heeft op 10-jarige leeftijd de strijd tegen kanker helaas niet kunnen winnen. Met dit toernooi en een markt met diverse activiteiten halen ‘De vrienden van Robert Mars’ geld op voor KIKA om verder te strijden tegen deze verschrikkelijke ziekte. Het toernooi groeit elk jaar en dit jaar deden 35 jongensteams en 2 meisjesteams mee.

De hevige bosbranden in Chili, die in totaal meer dan 400.000 hectare bestrijken, zijn onderwerp van gesprek geweest in het nieuws van de afgelopen weken. Arauco, de grootste fabrikant van Radiata pine in Chili, verloor meer dan 80.000 hectare plantagehout. Arauco’s multiplexfabrieken zijn ongedeerd, evenals de diverse belangrijke havenplaatsen waar vandaan International Plywood het Radiata pine laat verschepen vanuit Chili.

22 Jaar geleden werd Ferry van der Werf directeur-eigenaar van houthandel Schuilenga. Getrouwd met een dochter uit de familie én als man met commerciële ervaring - maar wel in de bananenhandel - was hij op dat moment de meest aangewezen persoon. Ferry wilde wel een nieuwe uitdaging aan gaan, maar dan helemaal in eigen beheer, dus de andere dochters-erfgenamen werden uitgekocht. Ferry vertelt lachend dat hij gewaarschuwd werd door zijn voorganger: “Denk erom, bananen zijn krom, maar hout moet recht zijn”.

Video van Garnica over hun populieren plantages, uitgereikt tijdens het 75 jarig jubileum en nu ook te bekijken op Youtube. De video laat mooie natuurbeelden zien en het werk van kloon tot stam om tot de hoogst mogelijke kwaliteit multiplex te komen.

Ruim een jaar geleden is IP een samenwerking aangegaan met Roland Geraats van RG-Woods. Hij verkent en bewerkt voor ons de Duitse markt. Sinds deze week is hij ook online te vinden met een mooie website, waar hij behalve IP ook Houtimport Kuhn introduceert als partner.

 

Zojuist ontvangen: de digitale uitgave van Jachtbouw Nederland met advertentie voor Bruynzeel plaatmateriaal. De adressen van de handelaren die dit mooiste plaatmateriaal bij IP aankopen, worden zo gemakkelijk gevonden door de jachtbouwer. Hieronder vindt u de link.

Компания International Plywood получила награду «Лучший поставщик плитных материалов-2013» по отзывам читателей журнала HoutWereld (Нидерланды)

Schilte is een familiebedrijf dat 156 jaar ervaring in het vervaardigen van schoolmeubels combineert met innovatieve ontwerpen. Met de slogan ‘De totaalinrichter voor het onderwijs en toeleverancier van houtproducten’ verwijzen ze naar de twee takken waar het bedrijf uit bestaat, want voor het vervaardigen van schoolmeubels is een modern machinepark nodig, dat uitstekend ingezet kan worden voor veel andere bewerkingen met hout.

Arauco staat bekend om zijn mooie kwaliteit constructiemultiplex dat ze met de slogan "not just a pretty face" op de markt zetten. Nu, twee jaar na de brand in Nueva Aldea, is de triplexfabriek weer opgebouwd en klaar om te produceren. International Plywood is voor Arauco een belangrijke importeur van het Radiata pine multiplex voor Nederland. IP’s productmanager Stephan van der Hoek is met een kleine delegatie belanghebbenden naar Concepcion in Chili afgereisd om de multiplex fabrieken te bezoeken.

Social media

U vindt International Plywood BV ook op onderstaande social media:

Volg ons op Facebook
Volg ons op Linkedin
Volg ons op Twitter

Archief